HOE WERKT HET?

In Yin yoga blijf je tussen de 3 en 5 minuten en soms zelfs wel langer in een bepaalde houding met een bepaald aandachtsgebied. Dat is meestal gericht op de onderste deel van je lijf met daar in de  verschillende spiergroepen in de onderrug, billen, benen en de voeten.

Hoewel Yin yoga een langzame vorm van yoga is en ontspannend en meditatief werkt, kan het zeker ook wel pittig en erg intens zijn. Je blijft namelijk relatief lang in een houding en bereikt daarbij niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals het bindweefsel. Yin yoga zorgt ervoor dat je ook op de diepere niveaus ontspanning creëert, eventuele energetische blokkades ( rotsblokken) in de meridianen (energiebanen, water snelwegen) worden opgeheven. Waardoor de 'flow van de prana' weer zijn natuurlijke weg mag en kan vinden. Yin yoga geeft in veel gevallen verlichting van o.a. rugklachten.

Het helpt bij

  • DIEPERE ONTSPANNING
  • Het toenemen van de fysieke en mentale flexibiliteit
  • HET HERKENNEN EN VERMINDEREN VAN STRESS
  • Verlichting van rugklachten
  • HET TEGENGAAN VAN SLAPELOOSHEID

Voor wie is het bedoeld?

Yin yoga kan door iedereen beoefend worden. Als beginnende leerling, kun je zo snel gaan als jouw lijf aankan. Probeer 1 - 3 lessen per week te nemen zodat je een zachte en solide basis creëert dat voldoet aan jouw behoeften, bestemming en levensstijl. Draag Kleding waar je goed in kan bewegen en zacht is voor je lijf tijdens de les en zorg dat je voldoende water drinkt. Heb je lichamelijk of geestelijk een beperking, bespreek deelname aan yoga dan eerst even met je huisarts.

Het helpt bij

  • Je eigen Grenzen herkennen
Een druk hooft rustig maken
  •    Stramme en stijve spieren
  • HET TEGENGAAN VAN DEPRESSIVITEIT     
  •   Om te gaan met weerstand     

PRAKTISCH om te weten

Officieel duurt een les 1,5 uur. Maar de lessen die ik nu geef zijn gemiddeld z'n 60 á 75 minuten verschild per locatie en vraag. De les bestaat uit de volgorde volgorde :Een moment voor jezelf ( meditatie), uitleg thema, houdingen en ontspanning .


         'Niets is altijd het zelfde, alles veranderd altijd'!


Probeer 1,5 tot 2 uur niets te eten voor de yoga sessie. Mocht je echt wat willen eten, neem dan wat fruit zodat je volledig  van de yoga sessie kan genieten en de veranderingen die je in beweging breng fijn bij je geïmplementeerd kunnen worden.